Felsökning för ljud – Hörlurar och öronsnäckor

Har du problem med ljudet? De flesta problem kan lösas genom att göra en felsökning.

1.

Förlust av ljud på ena sidan eller förvrängt ljud

Om du har problem med snäppande, knastrande, knäppande ljud eller om det bara hörs ljud på ena sidan provar du följande:

1. Kontrollera att 3,5 mm-kontakten är ordentligt ansluten.
      • Den L-formade kontakten ansluter till ljudenheten.
      • Den raka kontakten måste vara helt isatt i headsetet.
    2. Kontrollera att ljudkällan är på och fungerar.
    3. Om ljudkällan är en stationär eller bärbar dator kan du behöva justera konfigurationsinställningarna.
    4. Om problemen kvarstår provar du med en annan ljudkälla eller en annan kabel.
  2.

För hög volym

Vrid ner volymen på ljudkällan. Så enkelt är det.

3.

Telefonen svarar inte på knapptryckningar

Kontrollera att headsetets kontakt sitter i ordentligt. För multitrycksfunktioner kan du behöva variera hastigheten på tryckningarna när du använder fjärrkontroll/mikrofon.

4.

Kompatibilitetsproblem

Kom ihåg att installera de senaste programvaruuppdateringarna för enheten. Alla funktioner i fjärrkontrollen/mikrofonen kanske inte fungerar med enheter som inte kör iOS.

5.

Mikrofonen fångar inte upp ljud

• Kontrollera att headset-kontakten sitter fast ordentligt och att uttaget är rent och fritt från skräp.
    • Kontrollera att mikrofonen – som sitter på baksidan av fjärrkontrollen – inte är blockerad eller övertäckt.
    • Kontrollera att kontaktens raka ände är ansluten till hörlurarna och den vinklade L-formade kontakten är ansluten till ljudkällan.

Om du inte hittar ditt problem i listan, eller om du inte kunde åtgärda det med hjälp av de här felsökningstipsen, ringer du Beats kundsupport och talar med en rådgivare.

Sound Troubleshooting–Headphones and Earphones