Geluidsproblemen oplossen: koptelefoons en oordopjes

Ondervind je problemen met het geluid? De meeste problemen kunnen eenvoudig worden opgelost door de probleemoplossing toe te passen.

1.

Wegvallen van het geluid aan één kant of vervormd geluid

Als je last hebt van een krakend, knetterend of ploppend geluid of als het aan één kant wegvalt, doe je het volgende:

1. Controleer of de stekker van de 3,5-mm-audiokabel helemaal in de aansluiting zit.
      • Het L-vormige uiteinde moet zijn aangesloten op de geluidsbron.
      • Het rechte uiteinde moet helemaal in de aansluiting van je headset zitten.
    2. Controleer of de geluidsbron aan staat en werkt.
    3. Als je geluidsbron een computer of laptop is, pas je de configuratie-instellingen aan.
    4. Als de problemen aanhouden, gebruik je een andere geluidsbron of kabel.
  2.

Volume te hoog

Zet het volume van de geluidsbron zachter. Ja, zo eenvoudig is het.

3.

Telefoon reageert niet bij drukken op de knop

Controleer of de stekker van de koptelefoon goed is aangesloten. Varieer bij gebruik van de afstandsbediening/microfoon de snelheid waarmee je de knoppen indrukt voor functies waarbij meerdere malen moet worden gedrukt.

4.

Compatibiliteitsproblemen

Vergeet niet de nieuwste software-updates op je apparaat te installeren. De ingebouwde afstandsbediening/microfoon heeft mogelijk beperkte functionaliteit bij apparaten waarop geen iOS is geïnstalleerd.

5.

Microfoon registreert geen geluid

• Controleer of de stekker van de headset goed is aangesloten en of de aansluiting schoon is.
    • Controleer of de microfoon, op de achterkant van de afstandsbediening, niet is geblokkeerd of bedekt.
    • Zorg ervoor dat de stekker aan het rechte uiteinde van de kabel is aangesloten op de koptelefoon en de L-vormige stekker is aangesloten op de geluidsbron.

Als je probleem hier niet tussen staat of deze probleemoplossingstips niet hebben geholpen, kun je contact opnemen met Beats Consumer Support om je probleem aan een medewerker voor te leggen.

Sound Troubleshooting–Headphones and Earphones